Young Statisticians Europe – Grupul din Romania

Povestea noastra

In perioada 29-31 octombrie 2018 a avut loc la Paris, Franta, prima editie a Regional Workshop of European Young Researchers in Statistics, al carei principal obiectiv a fost sa faciliteze intalnirea dintre tinerii statisticieni si cercetatori  din Europa aflati la inceputul carierei si care au preocupari legate de data science. Au participat aproxiamtiv 20 de reprezentanti din 8 state europene (Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Romania si Spania).

Discutiile au gravitat in jurul ideii de dezvoltare a unei retele a tinerilor statisticieni la nivel european, inclusiv propunerea de organizare a unor evenimente viitoare.  S-a decis sa se creeze un grup european al tinerilor statisticieni, cu scopul de a facilita schimbul de idei si bune practici, precum si o mai buna colaborare atat cu specific de cercetare, cat si didactic. Acest grup se numeste Young Statisticians Europe (YSE).

Desi nu exista sectiuni de tineret in cadrul tuturor societatilor nationale de statistica, a fost clar exprimat interesul pentru dezvoltarea de asemenea grupuri. Reprezentantii tarilor unde exista deja o astfel de structura au prezentat modul in care acestea functioneaza. Au urmat discutii legate de moduri de imbunatatire a activitatii si de extindere pentru a functiona la nivel national.

Ne dorim ca grupul din Romania sa fie un membru vizibil si activ al YSE, de aceea am propus si a fost acceptat ca a doua intalnire a membrilor grupului sa aiba loc in Romania, in Noimebrie 2019. In acest sens, consideram ca primul pas este organizarea unei sectiuni de tineri statisticieni in cadrul Societatii Romane de Statistica (SRS). S-a discutat cu conducerea SRS aceasta propunere si exista sprijin pentru initiativa. Insa pentru a avea cu adevarat succes, avem nevoie si de voi, colegii si, speram curand, prietenii nostri din centrele universitare din toata tara.

Informeaza-te!

Afla si impartaseste informatii despre evenimente, job-uri si alte aspecte relevante pentru tinerii statisticieni din Europa.

Masterat Data Science si Statistica Aplicata

Departamentul de Statistica si Econometrie ASE Bucuresti

YSE

Departamentul de Statistica si Econometrie ASE Bucuresti

Echipa de coordonare

Simona Apostu

Simona Apostu

ASE Bucuresti simona.apostu@csie.ase.ro
Raluca Caplescu

Raluca Caplescu

ASE Bucuresti raluca.caplescu@csie.ase.ro
Elena Prada

Elena Prada

ASE Bucuresti elena.prada@csie.ase.ro
Vasile Strat

Vasile Strat

ASE Bucuresti vasile.strat@bbs.ase.ro